Niin kuin meille kreikkalaisille kohtalo on määrännyt, lähdin minäkin nuorena purjehtimaan maailman houkutteleviin paikkoihin. Jokaisella on oma Argonsa ja oma Kirkensa. Pytheasin 300-luvulla eaa kirjoittamat kertomukset keskiyön auringosta herättivät minussa Odysseusmaista uteliaisuutta.

Eräänä päivänä noin 35 vuotta sitten saavuin Suomeen. Vaikka mieli teki takaisin palata, oli minulla jo täällä revontulien maassa ihana perhe ja hienot ystävät.
Kun usein kotona herkuteltiin, aloin vahvasti uskoa siihen, että kodikas ja tunnelmallinen ravintola olisi oikea paikka nauttia suomalaisten ystävieni seurasta. Niin se lähti. Vuonna 1984 ravintola Minos avasi ovensa Vuorimiehenkadulla. Ravintolan saama suosio yllätti. Erityisesti alkupalat ja lammmasannokset vetivät herkuttelijaöitä niin, että tilat alkoivat käydä pieniksi.

Filosofiani on ollut, että hyvän ruoan tarjoaminen vaatii tinkimättömyyttä raaka-aineiden valinnassa ja valmistelutyössä. Miten ruoka kotona valmistetaan? Niin pitää ravintolassakin. Huolella ja rakkaudella. Tätä samaa filosofiaa jatkan uusissakin Minoksen tiloissa, Kampissa.

Kutsun sinut mukaan kreikkalaisten makujen tunnelmalliseen ruokapöytään, ravintola Minokseen.